Beelddenkers

Bent u een beelddenker?

  • Kunt u de krant op z'n kop lezen? ¿uɐʞ ʇɐp uǝǝɹǝpǝı ʇɐp n ʇʞuǝp uƎ
  • Als u ergens aan denkt, ziet u het dan in vormen en kleuren voor u? Of kunt u het ruiken? Of weet u het pas als u het met uw handen gevoeld heeft?
  • Heeft u moeite met de communicatie met anderen? Vindt men u bijvoorbeeld te langdradig? Of juist te beknopt? Of allebei?
  • Komt u vaak te laat en kunt u geen goede inschatting maken van hoe lang iets duurt?

Wellicht bent u een beelddenker. Klik hier voor de kenmerken (geschreven tekst) van beelddenkers.

Beelddenkers verschillen van woorddenkers: filmpje 
Het is voor beelddenkers bijna niet voor te stellen... Maar er zijn mensen die NIET met  hun zicht, tast, gehoor, smaak, reuk of intuïtie informatie opnemen. Die mensen halen hun informatie uit woorden en noemt men dan ook woorddenkers. Woorddenkers en beelddenkers verschillen in de manier waarop ze informatie verwerken, zoals in het filmpje wordt toegelicht.

'Ont-wikkelen' van denken en communicatie

fig 14052013 beelddenker m belem jpeg.jpg

Voelt u zich ingesnoerd door gedachten en gebrek aan vaardigheden? En belemmert dit u om te doen wat u graag wilt? Via Trias helpt bij het 'ont - wikkelen'.

 

Verrijken van uw vaardigheden
U weet en kunt veel. U heeft al diverse talenten en vaardigheden in uw bagage. In de coaching krijgt u handvaten aangereikt om uw specifieke vaardigheden als beelddenker beter te benutten. En om uw ideeën zo te brengen dat een ander ze begrijpt en accepteert. U snapt de ander en uzelf beter en kunt vanuit een stevige basis opereren. U krijgt (weer) zin om van alles te ondernemen.

fig 4prsnn 14053013 silh met koffers.jpg
Communicatie  - Vaardigheden  - Zelfwaardering  - Orde  - Inzicht


Coaching toegesneden op beelddenkers
Wilt u gehoor geven aan uw wens om meer ruimte in te nemen? Schetst u met een potlood de oplossing maar kunt u het niet verwoorden? Voelt u dat u de oplossing in handen heeft, maar komen de zinnen er niet goed uit? In de reguliere coaching en bij tests op internet moet u lijstjes met woorden invullen. Dat helpt u niet. En beter leren communiceren door talige oefeningen en methoden is voor u niet effectief. Via Trias heeft ruime ervaring met beelddenkers en biedt creatieve werkvormen die zijn toegespitst op de persoon. Door het werken met beelden en symbolen en door het voelen waar je gedachtegang vicieus is, heeft de coaching betekenis voor beelddenkers.

Volg uw intuïtie en neem contact op voor een oriënterend gesprek.

Kortom:
Beelddenkers – Beelddenken – Beelddenken en werk – kenmerken beelddenken – communicatie – faalangst - dyslexie - Via Trias - Erica van Drie