Solliciteren & Netwerken

Solliciteren met plezier
Het woord solliciteren komt van Sollus (het geheel) en Ciere (in beweging brengen). Veel mensen zien er tegenop maar het is vaak noodzakelijk om werk te krijgen waar u tot uw recht komt en dat u vervult.

Vaak zijn er twijfels, niet alleen van rationele van aard. Bijvoorbeeld: "Ben ik wel goed genoeg?" "Ik kan niet netwerken". "Dit is eigenlijk mijn laatste kans op een goeie baan". "Ben ik een job-hopper als ik na twee jaar van baan wissel?"
Uiteraard kan een vriend of vriendin of collega u feedback geven. Maar wie vraagt echt door zonder dat de moed u in de schoenen zinkt? Wie kan u zowel tot stappen aanzetten als tot rust brengen? De coaching helpt bij de realisatie van uw wens, rekening houdend met de economische werkelijkheid. U krijgt praktische adviezen en de begeleiding geeft u rust en zelfs plezier in het solliciteren.

Een greep uit de mogelijkheden: lees meer

De kunst van het netwerken
De kunst van de koetjes en kalfjes en hoe de koe bij de horens te vatten. Netwerken is een onmisbare activiteit bij het bereiken van uw doel. U voert een netwerkgesprek niet direct om een baan te bemachtigen, maar het helpt u daar wel bij door:
  • Informatie over een branche verzamelen
  • Iemand te vinden aan wie u uw vragen kunt voorleggen
  • Het uitbouwen van uw netwerk
  • Het vergroten van uw zelfvertrouwen
  • Het leren kennen van een branche
  • Het verkennen van uw marktmogelijkheden


Het aangaan van gesprekken met mensen is de kern van het netwerken. Maar hoe pakt u dat aan? Lees meer

Kortom:
Solliciteren - netwerken - oefenen - feedback op presentatie - arbeidsmarkt - arbeidsmarktoriëntatie - netwerkgesprekken - brancheverkenning - sollicitatietraining - zelfvertrouwen - 50+ - werkloos